29 septembrie 2018
Organizată de Clinica Somnolog, a doua ediție a conferinței medicale dedicată somnologiei a demonstrat încă odată importanța interdiciplinarității acestei ramuri medicale.
Au fost abordate numeroase teme de către experți din pneumologie, cardiologie, neurologie, ORL, nutriție, psihoterapie, diabetologie fiind prezentări teoretice dar și multe de cazuistică.
Prima prezentare a evenimentului a aparținut dlui. profesor Florin Mihălțan , cu subiectul “Sindromul Overlap”, căruia îi mulțumim pentru susținere!
Speakeri clinică Somnolog: șef lucrări dr. Oana DELEANU, Dr. Răzvan LUNGU, Asis. Univ.Dr. Corina BORCEA, Asis. Univ. Dr. Alexandru MUNTEAN, Dr. Floriana BOGHEZ, dr. Huana MARIN, Psih. Doina ZAMFIRESCU.
șef lucrări dr. Oana DELEANU
Ne-a vorbit despre un subiect cât se poate de actual în viețile tuturor, și anume “Ora de vară. Pro și contra” un proiect la nivel european despre care veți putea citi mai multe în articolul cu același nume.
Dr. Răzvan LUNGU
A prezentat două cazuri interesante de somnologie a pacienților din clinică noastră și modul de abordare interdisciplinar (în acest caz pneumologie-cardiologie) a majorității cazurilor pacienților noștri.
Asis. Univ.Dr. Corina BORCEA
A abordat subiectul de Ventilație Non-Invazivă, având ca element central al prezentării pacienții cu boli neuromuscalare.
Asis. Univ. Dr. Alexandru MUNTEAN
A prezentat care sunt argumetele pro și contra “Titrării versus terapia 1 săptămâna”. Ambele forme de investigații sunt necesare în stabilirea terapie nPAP pentru pacienții cu diagnostic de Apneea în somn moderată sau severă.
Dr. Floriana BOGHEZ
Este unul din foarte puținii neurologi din România specializată în somnologie și care a prezentat “Hipersomniile centrale”, patologii care, având o prevalență scăzută în populație sunt rar diagnosticate și tratate corect.
dr. Huana MARIN
În cadrul conferinței a existat și o sesiune a subiectelor în premieră: Cefaleea, noul proiect al clinicii privind abordarea corectă a diagnosticului și tratamentului adecvat al cefaleei.
dr. Doina Dumitru-Didiță
Împreună cu pilotul Andrei Mitrașcă au prezentat un proiect unic și special. “48 ore”, este cel mai amplu studiu al oboselii la volan în condiții reale de trafic. Este o campanie națională de sensibilizare și conștientizare a opiniei publice privind efectele oboselii la volan.
Psih. Doina ZAMFIRESCU
A abordat un subiect delicat și actual”Comunicarea doctor-pacient”. Cu toții știm că în acest moment, dincolo de competențele profesionale ale medicului, un aspect important este modul de comunicare cu pacientul.
Invitați externi: Asis. Univ. Dr. Natalia PĂTRASCU, Asis. Univ. Dr. Valentin COSEI, dr. Răzvan FILIP, Dr. Simona CARNICIU, Dr. Cristina POPESCU.
dr. Bogdan MUT care ne-a vorbit despre telemedicină, iar dl dr. Bogdan MURARESCU ne-a prezentat prin skype direct din Colorado “Sindromul Burn Out la medici”.
Mai multe despre speakerii prezenți și programul conferinței le găsiți atașate.
Multe dintre temele abordate de altfel vor fi prezentate pe site și facebook sub forma unor articole.
Pe care le veți regăsi în capitolul de “Postări”.
Evenimentul medical s-a organizat sub egida SRP (Societății Române de Pneumologie) și a fost creditat cu 6 puncte EMC.
Mulțumim sponsorilor Philips România, Imu Pro (British School) și Linde Gaz România!
Până la următoare ediție…. Un somn sănătos să aveți!
Echipa SOMNOLOG
INFO EVENIMENT :
- Start Date:29 septembrie 2018
- Start Time:09:00
- End Date:29 septembrie 2018
- End Time:19:00
- Locația:British School of Bucharest
- Website:www.somnolog.ro