Conferința “SOMNOLOGIA la scoală” 2018

SOMNOLOGIA la școală

Organizată de Clinica Somnolog, a două ediție a conferinței medicale dedicată somnologiei, desfășurată în data de 29.septembrie.2018, a demonstrat încă odată importanța interdiciplinarității acestei ramuri medicale.

Au fost abordate numeroase teme de către experți din pneumologie, cardiologie, neurologie, ORL, nutriție, psihoterapie, diabetologie fiind prezentări teoretice dar și multe de cazuistică.

Prima prezentare a evenimentului a aparținut dlui. profesor Florin MIHALTAN, cu subiectul “Sindromul Overlap”, căruia îi mulțumim pentru susținere!

Speakeri clinică Somnolog: șef lucrări dr. Oana DELEANU, Dr. Răzvan LUNGU, Asis. Univ.Dr. Corina BORCEA, Asis. Univ. Dr. Alexandru MUNTEAN, Dr. Floriana BOGHEZ, Psih. Doina ZAMFIRESCU.
Dr. Deleanu ne-a vorbit despre un subiect cât se poate de actual în viețile tuturor, și anume “Ora de vară. Pro și contra” un proiect la nivel european despre care veți putea citi mai multe într-un articol pe site-ul nostru.
Dr. Lungu a prezentat două cazuri interesante de somnologie a pacienților din clinică noastră și modul de abordare interdisciplinar (în acest caz pneumologie-cardiologie) a majorității cazurilor pacienților noștri.
dr. Borcea a abordat domeniul de Ventilație Non-Invazivă, iar dr. Muntean a prezentat care sunt argumetele pro și contra “Titrării versus terapia 1 săptămâna”.
dr. Boghez este unul din foarte puținii neurologi din România specializată în somnologie și care a prezentat “Hipersomniile centrale”, patologii care, având o prevalență scăzută în populație sunt rar diagnosticate și tratate corect.

Invitați externi: Asis. Univ. Dr. Natalia PĂTRASCU, Asis. Univ. Dr. Valentin COSEI, dr. Răzvan FILIP, Dr. Simona CARNICIU, Dr. Cristina POPESCU.

În cadrul conferinței a existat și o sesiune a subiectelor în premieră: Cefaleea din tulburările de somn prezentat de dr. Huana MARIN (noul proiect al clinicii privind abordarea corectă a diagnosticului cși tratamentului adecvat al cefaleei), psihologul Doina ZAMAFIRESCU a abordat un subiect delicat și actual”Comunicarea doctor-pacient”, dr. Bogdan MUT care ne-a vorbit despre telemedicina, iar dl dr. Bogdan MURARESCU ne-a prezentat prin skype direct din Colorado “Sindromul Burn Out la medici”.

Mai multe despre speakerii prezenți și programul conferinței îl găsiți atașat articolului.
Multe dintre temele abordate de altfel vor fi prezentate pe site și facebook sub formă unor articole, pe care le veți regăsi în această capitol de “Ultimele Poștări”.

Evenimentul medical s-a organizat sub egida SRP (Societății Române de Pneumologie) și a fost creditat cu 6 puncte EMC.
Mulțumim sponsorilor Philips România, Imu Pro (British School) și Linde Gaz România!
Până la următoare ediție…. Un somn sănătos să aveți!

dr. Doina Dumitru-Didiță

(1) Comentarii

  • Florica 15 noiembrie 2018 @ 14:44

    Felicitări! Sunteți o echipă tânără alcătuită din medici frumoși, ambițioși, dornici de a face lucruri bune în țara lor!Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *