fbpx

Consult de pneumologie

Pneumologia este specialitate medicală care ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor de plămani, de bronhii, ale pleurei și ale mediastinului.

De asemenea  toți medicii noștri pneumologi au expertiză și competență în somnologie.

În cazul în care aveți simptome specifice primul pas este să vă faceți o programare la consult la unul din medicii clinicii care va stabili ce investigații și tratamente vă sunt necesare.

Consult de pneumologie

Rugămintea noastră este să veniți mereu la consultație cu dosarul dvs. medical complet (investigații efectuate, consulturi anterioare, tratamente urmate, eventual ultima externare din spital etc.).

Asta vă ajută pentru ca astfel medicul să aibe un context general medical,    și să poată stabili eventuale cauze ale bolii, să poată face asocieri si tratamente personalizate.

Pentru că o examinare pneumologică nu poate fi completă fară spirometrie am introdus Pachetul Pneumolog compus din consult de pneumologie și spirometrie cu interpretare.

Pași consult/ evaluare:

1. Preconsult

Toate consultațiile din cadrul clinicii noastre sunt precedate de o scurtă sesiune de culegere a unor date preliminare privind starea dvs. de sănătate care îl vor ajuta pe medicul specialist să configureze mai rapid contextul dvs. clinic.

Preconsultul constă în măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului, calcularea indicelui de masă corporală, precum și aplicarea chestionare specifice.

2. Anamneza 

  • Consultarea fișei pacientului- fișa medicale de pneumologie.
  • Antecedente heredo-colaterale (istoricul în cadrul familiei).
  • Simptomatologia actuală.

3. Examenul fizic general

4. Interpretare analize/ investigații generale sau specifice somnologiei

5. Diagnostic prezumtiv/ Diagnostic final

6. Recomandări investigații, analize, tratamente

7. Scrisoarea medicală, conține datele consultație sintetizate.

Se înmânează în original pacientului.

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui articol aparțin în totalitate www.somnolog.ro.
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate este permisă numai cu indicarea sursei (adresa website-lui) sau pentru uz strict personal. 2018-01-31