fbpx

ORL

Consult ORL

Otorinolaringologii pot trata o varietate de afecțiuni, chiar unii specialiști în ORL, se formează profesional într-unul dintre aceste domenii de subspecialitate: ureche (otologie), nas (rinologie), gât (laringologie), somn (somnologie) etc.

În ce constă consultul ORL?

  • examinare fizică specifică;
  • se pot efectua diferite investigații, cum ar fi endoscopia naso-faringiană, în vederea stabilirii unui diagnostic corect.

Endoscopia rigidă ORL

Efectuarea unei endoscopii ORL poate avea două scopuri, diagnosticul sau tratamentul unei patologii din sfera otorinolaringologiei. De obicei, aceasta este recomandată în urma consultului ORL efectuat.

De obicei este recomandată atunci când există un istoric  de respirație nazală obstrucționată, epistaxis (sângerare nazală) (….) sforăit și / sau apnee în somn.

Sistem Video Endoscopic SD Endopac cu Endoscopie rigidă, Produs de Fentex Medical, GmbH

ORL și apneea în somn

Alături de obezitate și factorul genetic, problemele ORL sunt principalele cauze ce determină sindromul de apnee în somn.
Medicul ORL poate efectua diverse manevre chirurgicale cu ajutorul cărora căile respiratorii sunt recalibrate.
În unele cazuri, la care cauza bolii este exclusiv de cauză ORL, aceste intervenții pot chiar înlătura nevoia terapiei CPAP ( terapia de bază a formelor moderate și severe de apnee în somn).

Medic primar ORL   Doctor în științe medicale Asistent universitar în cadrul disciplinei Fiziologie II – UMF „ Carol Davila” Atestat Somnologie I si II, Ventilație…