fbpx

Diabetologie, nutriție, boli metabolice

Evaluarea nutrițională cu Dr. Lucia COȘEI

Importanța consultului și evaluării nutriționale de către medicul nutriționist este de a identifica, în primul rând, dezechilibrul metabolic.

Aceasta se face prin recomandarea efectuării de analize sau teste specifice.

Stabilirea unor eventuale cauze (diverse patologii ce care pot determina sau susține obezitatea) sunt de asemenea foarte importante pentru a stabili conduita terapeutică potrivită.

Evaluare inițială nutriție

Este știința care interpretează interacțiunile dintre nutrienți și alte substanțe din hrană, în raport cu mentenanța, dezvoltarea, reproducerea, sănătatea și starea de boală a unui organism.

Nutriționiștii sunt profesioniști din domeniul sănătății calificați pentru furnizarea de indicații dietetice sigure, bazate pe dovezi, care includ analiza mâncării, a sănătății nutriționale.

Inelul Gatric Virtual

Tehnica a fost creată pentru prima oară acum 7 ani în Marea Britanie, de Sheila Granger. Sheila a făcut un experiment gratuit pentru 25 de persoane și a descoperit că este benefic pentru 24 din 25 de oameni.

În România proiectul a fost adus de către Asociația Romană de Hipnoză.

Hipnoterapia utilizată în inelul gastric virtual este o tehnică folosită pentru a sugera subconștientului faptul că ai un inel gastric, astfel să-ți stăpanească apetitul și să încurajeze o relație sănătoasă cu mâncarea.

Medic specialist Diabetologie, boli metabolice și nutriție | Domeniu de interes nutriție
Certificare internațională” Inel Gastric Virtual | “U.N.E.F.S. master “Nutriție și remodelare corporală”