fbpx

Consult de neurologie

Neurologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Sistemul nervos central reprezintă creierul și măduva spinării, iar sistemul nervos periferic resprezinta structurile legate de cel central (vasele sanguine care le hrănesc, ganglionii spinali, nervii cranieni, nervii periferici).

Examenul neurologic include diverse probe: de sensibilitate, de coordonare, examenul limbajului și al memoriei, statusul mental și reflexele.

În cadrul cabinetului de neurologie, prin serviciile medicale specifice unei clinici de somnologie, se pot efectua de asemenea și diverse investigații de noapte, polisomnografii, electroencefalografii nocturne, completând astfel tabloul clinic în vederea unui diagnostic cât mai precis.

Polisomnografia neurologică, este o polisomnografie standard la care se adaugă cu montaj complex de EEG (electroencefalogramă) cu 27 de senzori montați la nivelul scalpului pentru o vizualizare complexă neurologică a activității cerebrale. Se efectuează pe dispozitivul medical Philips Alice 6 LDx.

În cadrul activitatii de neurologie avem de asemenea integrat si un serviciu personalizat de diagnostic si tratament al cefaleei.

Rugămintea noastră este să veniți mereu la consultație cu dosarul dvs. medical complet (investigații efectuate, consulturi anterioare, tratamente urmate, eventual ultima externare din spital etc.).

Asta ajuta medicul să facă un diagnostic mai rapid și să vă poată trata in contextul general, să stabilească eventuale cauze ale bolii.

Pasii consultatiei

1. Preconsult

Toate consultațiile din cadrul clinicii noastre sunt precedate de o scurtă sesiune de culegere a unor date preliminare privind starea dvs. de sănătate care îl vor ajuta pe medicul specialist să configureze mai rapid contextul dvs. clinic.

Preconsultul constă în măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului, calcularea indicelui de masă corporală, precum și aplicarea unor chestionare, și este GRATUIT.

2. Anamneza pacient

  • Consultarea fișei pacientului.
  • Antecedente personale patologice (istoric).
  • Antecedente heredo-colaterale (istoricul în cadrul familiei).
  • Simptomatologia actuală.

3. Examenul fizic

În funcție de patologia suspectată de către medicul specialist există diferite probe neurologice: de sensibilitate, de coordonare, examenul limbajului și al memoriei, statusul mental și reflexele.

4. Interpretare analize/ investigații dosar medical

5. Diagnostic prezumtiv/ Diagnostic final

6. Recomandări investigații, analize, tratamente

 7. Scrisoarea medicală, în care sunt comprimate informațiile și recomandările din cadrul consultației.

Se înmânează în original pacientului.

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui articol aparțin în totalitate www.somnolog.ro.
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate este permisă numai cu indicarea sursei (adresa website-lui) sau pentru uz strict personal. 2018-01-31
Medic specialist neurolog, Asistent Universitar la catedra de Neuroștiințe Clinice, Asistent cercetare Institutul “Victor Babeș”
Medic primar neurolog | Atestat Somnologie nivelul I și II