Neurologie

Consult de neurologie

Consult de neurologie

 Neurologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Sistemul nervos central reprezintă creierul și măduva spinării, iar sistemul nervos periferic resprezinta structurile legate de cel central (vasele sanguine care le hrănesc, ganglionii spinali, nervii cranieni, nervii periferici).

Examenul neurologic include diverse probe: de sensibilitate, de coordonare, examenul limbajului și al memoriei, statusul mental și reflexele.

Injecția zonei nervului Occipial Major (cefalee)

Injecția zonei nervului Occipital Major (prescurtat GON) se administrează unei mici doze de anestezic local lidocaină (cea folosită la anesteziile dentare) și un anumit tip de steroid peparat special pentru injecții intra-musculare (methylprednisolon, brand Depo-Medrone) prin injectare, în jurul nervului Occipital Major, care este situat în partea din spate a capului.

Tratamentul Botox pentru migrene frecvente

Botulismul este paralizia mușchilor cauzată de doze mari de toxină botulinică, ceea ce a fost descris pentru prima dată în 1817. Bacteria responsabilă, Clostridium botulinum, nu a fost izolată decât în ​​1978.

Allergan are drepturile de distribuire a medicamentului, comercializat mai întâi sub numele de Oculinum și ulterior Botox (un preparat foarte diluat de toxină botulinică de tip A). De atunci s-au descoperit utilizări în alte domenii ale medicinei, inclusiv inclusiv crampele scriitorului, spasticitatea post-accident vascular cerebral și hiperhidroză (transpirația excesivă).

Testarea cu indometacina

 Nou în România!

Există sindroame de cefalee rar intilnite și speciale, iar importanța diagnosticului pentru inițierea tratamentului adecvat, necesită Testul cu indometacina intramusculară.

Electroencefalograma (EEG)

 Electroencefalograma (EEG) este o investigație medicală prin care este înregistrată activitatea electrică cerebrală, într-un anumit interval de timp. Captarea se face prin intermediul unor electrozi așezați pe scalp, cuplați la un apărat, în cazul clinicii noastre fiind cuplat la polisomnograful Alice 6 cu 16 canale sau Alice 6 cu 32 canale EEG.

În cadrul clinicii noastre se poate efectua electronecefalograma standard, ziua sau electroencefalogramă nocturnă.

Prețuri Neurologie

Consultatie medic primar neurolog (30 min.)

Consultatie dr. Huana MARIN (50 min.)

   160 lei

250 lei

Control medic primar neurolog (20 min.)

Control dr. Huana MARIN (20 min)

     90 lei

150 lei

Consultatie medic specialist neurolog   130 lei
Clinica Somnolog

Specialiști competență neurologie