fbpx

Diagnostic Apneea în Somn la domiciliu

Dacă ai recomandare medicală de poligrafie pentru diagnosticul apneei în somn și nu dorești să te deplasezi, ai la dispoziție serviciul la domiciliu.

Serviciul disponibil doar in București.

Ce presupune?

1.Dacă aveți recomandare de poligrafie ventilatorie nocturnă vă programați la 0784.44.22.66/ 021.311.88.22, e-mail clinica@somnolog.ro

2. Primiți prin e-mail: consimțământul informat, link mobilpay sau factură (pentru efectuarea plații). Documentele trimise sunt în format PDF editabil. Vă recomandăm să trimiteți în format electronic documentele medicale emise anterior.

3. Stabiliți programarea împreună cu tehnicianul de somnologie ( data și ora la care vine la dvs. pentru a vă efectua instructajul investigației medicale).

Accesați video montaj poligraf

A doua zi va veni tehnicianul să ridice aparatul. Vă rugăm NU returnați canula, aceasta este de unica folosință

4. Veți primi pe mail în maxim 5 zile lucrătoare rezultatul investigației medicale ce va conține raportul complet înregistrare, diagnosticul și recomandările.

Despre poligrafia ventilatorie nocturnă

Este o investigație medicală non-invazivă și nedureroasă.

Dispozitivul medical permite înregistrarea următorilor parametrii:

  • Saturația de oxigen
  • Pulsul
  • Fluxul nazal
  • Poziția corpului
  • Sforăitul

Pe baza monitorizării si înregistrarii fluxului respirator, activității toracice, a saturației de oxigen, sforăitului, frecvenței cardiace și poziția corpului, în timpul somnului, se obține un traseu, ce va fi validat și interpretat.

Validarea (corectarea, prelucrarea) traseului este foarte importantă, un raport automat putând da un diagnostic eronat. Pe baza datelor astfel obținute, medicul stabilește diagnosticul și recomandările necesare.

Poligrafele utilizate sunt Alice NightOne, produse de Philips.

Aceste dispozitive medicale sunt de ultima generație, apreciate de specialiștii în somnologie din întreagă lume pentru acuratețea informatiiilor obținute într-un timp foarte scurt, și care permite diagnosticarea precisă a sindromului de apnee în somn.

Serviciul de E-consiliere | Servicii medicale ONLINE vă stă la dispoziție dacă suspectați că suferiți de Sindromul de Apnee în Somn.

În cazul în care aveți o suspiciune că suferiți de apnee în somn dar nu aveți recomandare medicală puteți accesa serviciul nostru de E-Consiliere Somnolog.

Pe durata consultului, se recomandă că partenerul de somn să fie prezent, având în vedere că majoritatea simptomelor apar în timpul somnului și că nu pot fi relatate de acesta.

De multe ori, tulburările de somn sunt prezente de o perioadă lungă de timp sau au cauze multiple. Astfel, durata unei consultații poate depăși timpul alocat sau poate fi necesar un control ulterior pentru a stabili recomandările potrivite.

La sfârșitul consilierii veți primi raportul medical, în care se vor recomanda și investigațiile ulterioare (poligrafie ventilatorie, polisomnografie, titrare, terapie CPAP), urmând ca, într-o etapă următoare, să se poată programa pentru efectuarea acestora.