fbpx

Consult Somnolog

Somnologia este știința medicală ce se ocupă de diagnosticul și tratarea afecțiunilor din timpul somnului, de la patologii respiratorii (apneea de somn) la cele neurologice (hipersomnii, epilepsii nocturne), insomnii sau în tratarea complicațiilor datorate acestor afecțiuni.

Aceasta necesită de multe ori o abordare interdisciplinară, iar medicii clinicii (pneumologi, neurologi si cardiologi) au aptitudini și competențe naționale și internaționale în somnologie, echipa fiind completată de asemenea cu specialiști în nutriție si psihoterapie.

În cazul în care aveți simptome specifice tulburărilor de somn primul pas este să vă faceți o programare la consult la unul din medicii clinicii care va stabili ce investigații și tratamente vă sunt necesare.

Durată, în funcție de complexitatea cazului: 30 minute- 45 minute.

Rugămintea noastră este să veniți mereu la consultație cu dosarul medical complet (investigații efectuate, consulturi anterioare, tratamente urmate, eventual ultima externare din spital etc.).

Asta vă ajută pentru că astfel medicul să poată efectua rapid diagnosticul și  să vă poată trata în contextul general, să poată stabili eventuale cauze ale bolii, să poată face asocieri si tratamente personalizate.

Pași consult/ evaluare:

1. Preconsult

Toate consultațiile din cadrul clinicii noastre sunt precedate de o scurtă sesiune de culegere a unor date preliminare privind starea dvs. de sănătate care îl vor ajuta pe medicul specialist să configureze mai rapid contextul dvs. clinic.

Preconsultul constă în:

2. Anamneza 

  • Consultarea fișei pacientului- fișă medicală specifică de somnologie
  • Antecedente heredo-colaterale (istoricul în cadrul familiei)
  • Simptomatologia actuală
  • Chestionare/ jurnale de somn suplimentare specifice patologiei suspectate de medic.

3. Examenul fizic general

4. Interpretare/ solicitare efectuare analize/ investigații generale sau specifice somnologiei

5. Diagnostic prezumtiv/ Diagnostic final

6. Recomandări investigații, analize, tratamente

7. Scrisoarea medicală, conține datele consultației sintetizate.

Se înmânează în original pacientului.

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui articol aparțin în totalitate www.somnolog.ro.
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate este permisă numai cu indicarea sursei (adresa website-lui) sau pentru uz strict personal. 2018-01-31