facebook somnolog si apneea in somn Afla mai multe #
Echipa Somnolog Specialistii nostri Afla mai multe #
Tu cate ore dormi? Riscurile privarii de somn Afla mai multe #

Conferinta "SOMNOLOG la scoala" 16-19 septembrie 2017

Eveniment dedicat medicilor de diferite specialitati medicale, nutritionistilor si psihologilor.

Scopul conferintei noastre este furnizarea de educatie medicala cu privire la depistarea, diagnosticul si tratamentul tulburarilor somnului, precum si a cauzelor si complicatiilor acestora.

Si pentru ca somnologia este multidisciplinara, temele abordate sunt diversificate, in sesiunea teoretica fiind implicati atat de medici din diverse specialitati medicale cat si de nutrtionisti si psihoterapeuti.

Pentru a veni in intampinarea intrebarilor dvs. va invitam sa participati la "Intrebari si raspunsuri", trimitand pana la data de 4 septembrie 2017 intrebarile dvs., pe clinica@somnolog.ro. Raspunsurile le veti primi in cadrul conferintei

Sesiunea teoretica 16 septembrie 2017

Locatie: Brittish School of Bucharest, Str. Erou Nicolae nr.42, Voluntari, Ilfov.

10:00 - 10:05 dr. Doina Dumitru-Didita “Deschiderea conferintei”

“Co-fondator al Somnolog, Clinica de Excelenta in Patologia Somnului, cu o vasta experienta in somnologie si management medical, considera ca abordarea multidiciplinara a somnologiei, atat la nivelul subiectelor dar si a participarii din cadrul conferintei este cheia spre oferirea de solutii adecvate pacientilor ”

10:05 - 10:30 prof.dr. Florin Mihaltan, dr.Mihaela Oros “Siesta cu bune si rele”

Profesorul Mihaltan recunoscut pentru implicarea activa, inca din anul 1993 in domeniu, fiind considerat un parinte al somnologiei in Romania, abordeaza un subiect extrem de actual si important in vietile noastre si a pacientilor nostri.

10:30 - 11:10 sef lucrari dr. Oana Deleanu “Somnul, prieten sau dusman”

Cand 1/3 din viata dormim, somnul ne poate fi prieten sau dusman. Sef lucrari, dr. Deleanu, cu experienta vasta in somnologie si certificare nationala si internationala , ne aduce in prim plan o privire de ansamblu a fiziologiei si fiziopatologiei somnului, pentru a ne dovedi importantaimplicarii multidisciplinare in rezolvarea cazurilor.

11:10 - 11:30 Mirela Pelin “Inelul Gastric Virtual, noua solutie a obezitatii?”

Nutritionist si fizician, cu certificare internationala “Inel Gastric Virtual”, ne propune in acest topic, o noua abordare nutritionala a pacientului cu obezitate, ce aduce in plus metode de inducere si tehnici de relaxare, care pot fi adjuvante importante in scaderea ponderala.

11:30 - 11:50 dr.Ruxandra Plesea “Interventii nutritionale bazate pe teste de ultima generatie”

Atunci cand programele standard nutritionale sunt un esec , este nevoie de o testare Imu Pro. Rezultatele testului si sfaturile nutritionale personalizate te vor ajuta să găsești alimentele care iti fac bine si iti vor semnala alimentele ”declansatoare”, iar corpul tău isi poate reveni. Despre toate acestea ne vorbeste medicul nutritionist dr.Plesea.

12:00- 13:00 Pauza de masa

13:00 - 13:20 dr. Razvan Lungu “Apneea in Somn, intre teorie si practica”

Tulburare respiratorie din timpul somnului, cu frecventa mare in populatie, este o tema importanta in somnologie, prezentata de medicul pneumolog dr.Lungu, care ne explica Apneea in Somn, despre cum suspectam aceasta boala, care ar putea fi cauzele si mai ales cum o diagnosticam.

13:20 - 13:40 asis.univ.dr. Dragos Zaharia “Cazuistica Somnolog, pneumo-somnologie”

Din experienta cazusiticii clinicii noastre, asis.univ.dr.Zaharia, ne ajuta sa intelegem mai bine ce se intampla in practica medicului somnolog.

13:40 - 14:00 asis.univ.dr. Stefan Dumitrache-Rujinski “Terapia CPAP”

Pentru ca principala terapie a Apneei de Somn ramane terapia cu presiune pozitiva continua, asis. Univ.dr.Dumitrache-Rujinski, dedicat de peste 15 ani rezolvarii acestor cazuri, ne va arata de ce si cum functioneaza aceasta terapie.

14:00 - 14:20 dr. Razvan Filip “Patologia ORL in apneea de somn”

Parte din cauzele obstructive a patologiei respiratorii din timpul somnului sunt afectiunile ORL, de aceea l-am invitat pe dl dr. Flip, certificat international in “Chirurgia sforaitului”, sa ne explice care sunt aceste cauze si ce anume se poate rezolva sau nu, si cum din experienta proprie a reusit sa vindece cazuri.

14:20 - 14:40 asis.univ.dr.Natalia Patrascu “Implicatiile cardiologiei in tulburarile de somn”

Cardiolog si asis.univ.dr. Pastrascu, aplica si ne vorbeste despre implicatiile somnologiei in cardiologie, de importanta diagnosticarii si tratarii afectiunilor somnului, in vederea reducerii riscului cardiovascular global.

14:40 - 14:50 Cristian Munteanu “Somnul, un portal catre sine”

Insomnia, depresia, parasomniile sunt doar cateva dintre simptomele sau tulburarile somnului ce necesita de cele mai multe ori si o abordare psihoterapeutica. Psihoterapeutul Munteanu, ne explica de ce somnul este un portal catre sine.

14:50 - 15:00 Loredana Proti “Terapia cognitive comportamentala in insomnie”

Cu privire la tratamentele nonmedicamentoase ale insomniei, TCC-ul este cea mai eficienta. Aceasta utilizeaza metode de control al stimulilor, tehnici de restrictionare a somnului, si de relaxare, precum si practici de igiena a somnului. Despre toate acestea ne povesteste Loredana Proti, psihoterapeut cu master in terapii psiho-comportamentale.

15:00-17:00 Cocktail 


Sesiunea practica implica participarea la una din grupele stabilite in zilele de 18 si 19 septembrie 2017.

Locatie: Clinica Somnolog, Calea Plevnei nr.137 C, corp C23, parter (incinta Romgermed)

18 septembrie 2017

grupa 1: 15:00-17:00

grupa 2: 17:00-19:00

19 septembrie 2017

grupa 3: 15:00-17:00

grupa 4: 17:00-19:00

Sef lucrari dr. Oana Deleanu - circuitul pacientului, aplicarea de chestionare si jurnale, metode de diagnostic si tratament

Dr.Doina Dumitru-Didita - circuitul pacientului, aplicarea de chestionare si jurnale, metode de diagnostic si tratament

Tehn. Andreea David - aplicarea de chestionare si jurnale, montare poligraf, montare titrare autoCPAP, actigrafie

Asis.med.Monica Dragomir - aplicare de chestionare si jurnale, montare polisomnograf, titrare manuala polisomnografica, MSLT

Linde Gaz Romania - despre aparatura de diagnostic si terapie - tehnici si softuri

Philips Romania - despre aparatura de diagnostic si terapie - tehnici si softuri.

 

Diplomele de participare vor fi eliberate dupa data de 19 septembrie 2017.

 

Parteneri

ImuPro

Philips Romania 

Linde Gaz Romania

 

Documente atasate

Galerie foto

Contact

Clinica de Excelenta in Patologia Somnului 021.311.88.22/ 0787.721.368 clinica@somnolog.ro Calea Plevnei nr.137 C corp C23 parter (incinta Romgermed) sector 6 Bucuresti