facebook somnolog si apneea in somn Afla mai multe #
Echipa Somnolog Specialistii nostri Afla mai multe #
Tu cate ore dormi? Riscurile privarii de somn Afla mai multe #

SOMNOblog

Facebook somnolog

Intra pe paginile noastre de facebook somnolog si apneea in somnsi vei avea acces permanent la informatiile privind promotiile active ale clinicii, noutatile din domeniul somnologiei, chestionare depistare diverse patologii, investigatiile efectuate de somnolog si multe altele.

vezi mai mult

10 reguli somn sanatos

Somnul reprezinta una dintre nevoile de baza ale organismului de care depinde, in buna parte, felul in care ne simtim si ne desfasuram activitatea pe parcursul zilei. Tocmai de aceea, este foarte important sa avem un somn odihnitor, prin care organismul sa se refaca si sa isi regleze mecanismele de functionare pentru a ne permite apoi sa ne desfasuram activitatile zilnice.

Mai multe despre subiect in interviul pentru Digi 24 acordat de dna dr.Oana Deleanu- sef lucrari UMF "Carol Davila", doctor in stiinte medicale, medic Clinica Somnolog  click aici

vezi mai mult

Riscurile lipsei de somn

Fie ca ne place, fie ca nu, ne petrecem o treime din viata dormind. Sau cel putin asa ar trebui. In cele 7-8 ore de somn cate ii sunt recomandate unui adult, ne refacem mental si fizic, ne conservam energia si trecem prin diferite perioada de visare. Orice abatere de la aceasta norma are implicatii directe atat pe termen scurt, cat si pe termen lung in ceea ce priveste activitatea zilnica si calitatea vietii pe care o ducem.

vezi mai mult

Femeia si somnul, o relatie speciala

Numeroase studii si cercetari atesta faptul ca relatia femeilor cu somnul este diferita de cea a barbatilor, iar diferenta vine, pe de o parte, din conditiile biologice specifice femeilor, iar pe de alta parte, din rolul social al acestora, femeile fiind cele care in mod traditional se ocupa de ingrijirea altor persoane din familie.

vezi mai mult

Apneea in Somn si accidentele rutiere

Sindromul de apnee in somn are consecinte atat in plan personal si familial, cat si. Astfel, persoanele care sufera de aceasta afectiune se confrunta cu somnolenta diurna, in plan social depresie, iritabiliate,  disfunctii sexuale, dificultati de concentrare sau probleme de memorie, dar consecintele nu se opresc aici.

vezi mai mult

STOP Somnolenta la Volan

Siguranta pe drum incepe dupa un somn bun.Campanie de constientizare a riscurilor privind somnolenta la volan.Se adreseaza atat soferilor profesionisti si amatori. Adresa oficiala a campanie stopsomnolenta.ro

vezi mai mult

Voucher 10%

Promotie Paste 2017! Cu ocazia sarbatorilor Pascale, Somnolog va ofera un discount de 10% la serviciile clinicii. Sarbatori fericite!

vezi mai mult

Acomodarea cu masca de terapie

Cum sa ma obisnuiesc cu masca de terapie? Sfaturi despre ce trebuie sa facem pentru e ne acomoda cu terapia CPAP pentru apneea in somn.

vezi mai mult

Legislatie Apneea in somn

Un articol despre cadrele legislative aflate in vigoare privind sindromul de apnee in somn. Legislatia are la baza directiva europeana UE/2015/85. Medicii implicati sunt specilistii in medicina de familie, medicina muncii si cei ce elibereaza certificatele medicale pentru soferii profesionisti si amatori.

vezi mai mult

Pentru medici - Trimiteri

Esti medic? Sunt suficienti cativa pasi simpli pentru a trimite pacientul la servicii specializate. Citeste mai multe despre servicii de somnologie aiciVei primi din partea noastra un feedback privind diagnosticul si recomandarile de terapie ale pacientului tau.

vezi mai mult

Intretinere masca si aparat CPAP

Montarea mastii, curatarea acestia si intretinerea aparatului sunt aspecte extrem de importante pentru o terapie eficienta. Un articol cu surse video privind utilizarea corecta a terapiei. Vizionare placuta!

vezi mai mult

Cum ne afecteaza deprivarea de somn?

Deprivarea sau lipsa de somn determina consecinte grave asupra organismului, de la lipsa de concentrare, scaderea imunitatii, imbatranirea pielii si obezitate pana la infractul miocardic, diabetul zaharat tip 2 si atacul cerebral. Despre consecinte si reguli de preventie click aici. 

vezi mai mult

Preview "Inel Gastric Virtual"

Tehnica non-chirurgicala care foloseste metode de inducere, terapie cognitiv comportamentala si programarea neuro lingvistica, in vederea obtinerii unui inel gastric virtual. Coordonator program SOMNOLOG, Mirela Pelin, nutritionist, certificare internationala "Inel Gastric Virtual".

vezi mai mult

FAQ Apneea in Somn

Un articol despre cele mai frecvente intrebari ale pacientilor cu diagnostic de Apnee in Somn!

Ce este aceasta boala, care sunt cauzele si care sunt riscurile la care ne supunem, la toate aceste nelamuriri ne raspunde dr. Razvan Lungu, expertiza somnologie, medic specialist pneumolog.

vezi mai mult

Inel Gatric Virtual

Pentru ca foarte multi din pacientii nostri se confrunta cu surplusul de kilograme, am creat in cadrul clinicii un program nou, Inelul Gastric Virtual. Tehnica non-chirugicala, cu abordare in inductie, terapie cognitiv comportamentala si programare neuro-lingvistica, se reuseste o pierdere in greutate progresiva si constanta, fara a tine dieta.  Coordonator program SOMNOLOG, Mirela Pelin, nutritionist, certificare internationala "Inel Gastric Virtual".

vezi mai mult

FAQ Terapia CPAP

Dr. Razvan Lungu, Somnolog, medic specialist pneumolog, raspunde la cele mai frecvente intrebari ale pacientilor ce urmeaza a efectua terapie CPAP.

vezi mai mult

Provocarea terapiei CPAP

CPAP, tratamentul de electiei al Apneei in Somn, presupune o terapie prin intermediul unei masti cu care pacientul va dormi pe parcursul noptii. Un articol despre provocarea tratamentului si metodele de cresterea a tolerantei terapiei.

vezi mai mult

Accidentele rutiere si apneea in somn

Atipirea la volan inseamna episoade scurte de somn de 4-6 secunde caracterizate de pierderea cunostinteti si care apare fara ca persoana sa constientizeze fenomenul. Conform studiilor rata accidentelor in trafic printre persoanele cu apnee in somn este de 4 ori mai mare. Nu va puneti viata dvs. si a familiei in pericol! Diagnosticati-va!

vezi mai mult

Despre Apneea in Somn

prof.dr.Florin Mihaltan, sef lucrari dr.Oana Deleanu 'Despre sindromul de apnee in somn de la diagnostic la terapie'. Incidenta crescuta. Factorii de risc sunt varsta, genul masculin, obezitatea, modificari din sfera ORL etc. Diagnosticul se face poligrafic sau polisomnografic.

vezi mai mult

Apneea in somn la copii

Lipsa de concentrare? Apneea in somn la copii, de cele mai multe ori are o cauza ORL sau obezitatea. Simptomele bolii sunt de multe ori diferite de cele ale adultilor, cu preponderenta mai mare spre tulburari de comportament (hiperactivitate, agresivitate), respiratie orala si cosmaruri.

vezi mai mult

10 aspecte ale somnului

Somnul ocupa jumatate din viata unui copil si o treime din viata noastra, a adultilor. Va povestim 8 aspecte interesante ale somnului, inclusiv despre cum il investigam si care sunt categoriile de boli cu care ne confruntam.

vezi mai mult

Tulburarea de somn de tip intarziat

Pentru multe persoane mersul la culcare la o ora decenta si trezitul dimineata este un proces dificil. Cu acest sindrom se confrunta in general persoanele tinere, iar efectele sunt somnolenta diurna, lipsa de concentrare si chiar depresia si anxietatea. 

vezi mai mult

Zile libere SOMNOLOG

In perioada 6 - 13 aprilie 2018 Clinica Somnolog va fi inchisa pentru Sarbatorile Pascale.

Va asteptam cu drag la programari dupa data de 16 aprilie 2018.

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Sanatate,

Echipa Somnolog

vezi mai mult

Terapia Cognitiv Comportamentala

Terapia cognitiv-comportamentala sau CBT (eng. cognitive behavioral therapy) este folosita frecvent ca metoda de tratament in anumite tulburari ale somnului (insomnii, tulburari de ritm circadian. Mai multe info in articolul psihoterapeutului Loredana Proti.

vezi mai mult

Conferinta "SOMNOLOG la scoala" 16-19 septembrie 2017

Eveniment dedicat medicilor de diferite specialitati, nutritionistilor si psihologilor. Scopul conferintei noastre este furnizarea de educatie medicala cu privire la depistarea, diagnosticul si tratamentul tulburarilor somnului, precum si a cauzelor si complicatiilor acestora.

vezi mai mult

CEFALEEA in abordarea dr.Huana MARIN

Asistent de specialitate onorific si Lector universitar onorific la King’s College Hospital, Londra; cu o vasta experienta in cefalee, dr.Huana Marin ne explica contextul general al patologiei, metodele sale de abordare si tratamentele eficace si moderne, unele inca neutilizate in Romania.

vezi mai mult

Conferinta Nationala de Somnologie 2017

Echipa SOMNOLOG este prezenta cu toata echipa, fiind implicati activ in moderari de sesiuni, vorbitori si participanti la mese rotunde.
Din acest motiv pentru in perioada 8-10 noiembrie 2017 clinica a fost inchisa.
vezi mai mult

Cum sa invingem insomnia fara medicamente?

Terapia cognitiv comportamentala este o terapie psihologica, utilizata frecvent in insomnie, fiind dovedit eficienta si nemedicamentoasa.

Despre aceasta terapie mai puteti citi si articolul "Terapia cognitiv-comportamentala"

vezi mai mult

Apneea in somn si Boala Alzheimer

Un nou studiu coreleaza sindrommul de apnee de somn cu riscul de boala Alzheimer, prin dezvoltarea de placi amiloide (cauza bolii).

Prevenirea bolii se poate face prin tratarea sindromului de apnee in somn, a declarat cerecetarorul Osario.

vezi mai mult

Ziua Mondiala a Somnului 2018

Sub sloganul, “Alatura-te lumii somnului, respecta-ti ritmul pentru a te bucura de viata”, ziua mondiala a somnului se sarbatoreste anul acesta in data de 16 martie 2018.

Lansat de Ziua Mondiala a Somnului 2017, Campania STOP Somnolenta la volan, continua pentru a al doilea an la rand sa fie activa prin campaniile de promovare in randul populatiei si medicilor.

SOMNOLOG ofera un discount de 10% pacientilor programati in data de 16 martie 2018.

vezi mai mult

Hipersomnia din bolile neurologice

dr. Floriana BOGHEZ

Somnolenta diurna excesiva reprezinta o nevoie exagerata si anormala de somn in timpul zilei.

Cele mai frecvente hipersomnii de cauza neurologica sunt narcolepsia, hipersomnia idiopatica, sindromul Kleine-Levin si hipersomniile secundare unor boli neurologice sau unor tratamente medicamentoase.

vezi mai mult

Contact

Clinica de Excelenta in Patologia Somnului 021.311.88.22/ 0787.721.368 clinica@somnolog.ro Calea Plevnei nr.137 C corp C23 parter (incinta Romgermed) sector 6 Bucuresti