facebook somnolog si apneea in somn Afla mai multe #
Echipa Somnolog Specialistii nostri Afla mai multe #
Tu cate ore dormi? Riscurile privarii de somn Afla mai multe #

Titrarea polisomnografica

Titrarea nPAP cu polisomnograful este necesara persoanelor care au fost diagnosticate cu sindrom de apnee in somn si alte patologii asociate, pentru a se stabili aparatul, tipul de tratament si presiunea/presiunile de terapie necesare unei respiratii normale si unui somn fiziologic.    

Titrarea nPAP cu polisomnograful se face manual (tehnician) si este recomandata in cazul pacientilor care prezinta mai multe afectiuni sau in cazurile mai complexe, fiind mai riguroasa in ceea ce priveste ajutarea presiunii de terapie in timp real.   

Investigatia se va desfasura in aceleasi conditii ca si polisomnografia, numai ca de aceasta data polisomnograful va fi conectat cu aparatul de tratament.

Trebuie explicat faptul ca practic titrarea inseamna pentru pacient si prima noapte de terapie, de aceea este foarte importanta alegerea unei masti potrivite si "prima impresie" in procedura de instruire.

Etapele investigatiei

- Preconsult (asistenta medicala/tehnician);

- Chestionare specifice (asistenta medicala/tehnician);

- Completarea foii de observatie de somn si a acordului (asistenta medicala/tehnician)

- Montarea senzorilor de catre un tehnician specializat la nivelul scalpului (EEG), la nivelul ochilor (EOG), la nivelul barbiei (CINEMG), la nivelul nas-gura, montarea de centuri la nivelul toracelui si al abdomenului, montarea EKG, montare de pulsoximetru si montarea senzorilor  la nivelul picioarelor (EMG); 

- "prima impresie" - terapia nPAP - acomodarea cu masca si presiunea de terapie  

- Biocalibrarea – tehnicianul verifica cu ajutorul pacientului functionalitatea senzorilor;

- Monitorizarea pe parcusul intregii nopti de catre un tehnician specializat; 

- Ajustarea manuala a presiunii/ presiunilor de terapie, urmarirea pierderilor pe masca, ajustarimasca (tehnician)

- Demontarea senzorilor (a doua zi); 

- Validarea si interpretarea datelor inregistrate de dispozitivul medical (medic specialist)

- Recomandari de terapie (medic specialist);

- Trimiterea rezultatului. 

In urma investigatiei rezulta un traseu, asa cum puteti vedea in galeria foto. Acest traseu trebuie sa aiba o durata de minim 5 ore. Acesta este interpretat de un medic specializat si pe baza lui se  elibereaza o prescriptie medicala in care se specifica tipul de aparat necesar (CPAP, AutoCPAP, BiPAP), precum si presiunile sau intervalul de presiuni pe masca necesare unui tratament corect.

Polisomnografele utilizate in clinica noastra – Alice 6 LDE -, produse de Philips Respironics, sunt dispozitive de ultima generatie apreciate de specialistii in somnologie din intreaga lume pentru acuratetea informatiiilor obtinute, si care permite interpretarea precisa.  

Aparatele de titrare utilizate sunt auto CPAP (continuous positive airway pressure) si auto BiPAP (Bi-level positive airway pressure), aparate automate de terapie configurate in modul automat, in limite largi de presiune/ presiuni, in vederea ajustarii corecte a modului de terapie.

masca terapie true blue

titrare auto CPAP

 

Documente atasate

Galerie foto

Contact

Clinica de Excelenta in Patologia Somnului 021.311.88.22/ 0787.721.368 clinica@somnolog.ro Calea Plevnei nr.137 C corp C23 parter (incinta Romgermed) sector 6 Bucuresti