facebook somnolog si apneea in somn Afla mai multe #
Echipa Somnolog Specialistii nostri Afla mai multe #
Tu cate ore dormi? Riscurile privarii de somn Afla mai multe #

Investigarii auxiliare

Spirometrie

Spirometria, o metoda de investigatie specifica in cazul pacientilor cu probleme pneumologice, este recomandata in cazul patologiei somnului atunci cand pacientul prezinta asociate afectiuni respiratorii.

Spirometria este un test ce masoara cantitatea aer pe care o persoana o poate inspira sau expira intr-o unitate de timp, verificand astfel eficienta si rapiditatea plamanilor de a fi expansionati sau goliti de aer.

Spirometrul Vitalograph, folosit in clinica noastra, este produs de o companie englezeasca cu o experienta de peste 50 de ani in domeniul medical. Spirometrele Vitalograph sunt atat de precise incat, la nivel mondial, sunt folosite pentru efectuarea testelor din studiile clinice care preced introducerea de noi medicamente inhalatorii pe piata.   

ECG

Electrocardiograma (EKG/ ECG) constituie un test simplu, de rutina, neinvaziv si nedureros care inregistreaza activitatea electrica a inimii. Rezultatul se obtine imediat imprimat pe hartie specifica ECG, dar intrepretarea acestuia se face de catre medicul specialist in cadrul consultatiei.

Aceasta investigatie este recomandata in cazul patologiei somnului atunci cand pacientul poarta un stimulator cardiac sau urmeaza un tratament, indeosebi impotriva aritmiei cardiace (neregularitatea ritmului cardiac) sau impotriva angorului.

 

Pulsoximetrie

Pulsoximetria, investigatia prin intermediul careia este masurata saturatia de oxigen din sange si pulsul, este utilizata atat in cadrul preconsultului sau consultatiei propriu-zise (diurn), cat si in cadrul investigatiei cu poligraful sau polisomnograful (nocturn).

Pulsoximetrul folosit in clinica noastra – Onyx Vantage 9590 – este un dispozitiv de ultima generatie, apreciat in intreaga lume pentru ca reprezinta o metoda rapida si precisa de masurare a saturatiei de oxigen din sange si a pulsului atat in cazul pacientilor adulti, dar si al copiilor.      

Evaluare terapie Somnolog

Este foarte importanta pentru noi urmarirea terapiei nPAP a fiecarui pacient.Prin acest serviciu medical, medicul Somnolog, face o evaluare completa a terapiei.

Sunt evaluate: simptomatologia pacientului (dupa initierea terapiei), evaluarea card complianta (cititi mai jos). Se recomanda metode si ajustari ale terapiei in vederea imbunatatirii compliantei (tolentei).

Evaluare card complianta

Terapia nPAP trebuie sa fie efectuata corespunzator, ca si numar de ore si zile de terapie, iar pierderile pe masca ale terapiei sa fie cat mai minime.

Pentru aceasta evaluare Clinica Somnolog, va pune la dispozitie serviciul de “Evaluare card complianta” in care pacientul poate veni cu raportul sau descarca raportul de terapie direct la clinica, pentru o evaluare a terapiei.

Evaluare pulsoximetrica terapie

Este o investigatie recomandata de catre medicul specialist, in cazul in care exista suspiciuni ale mentinerii unor valori scazute ale saturatiei oxigenului in sange, chiar si dupa initierea terapiei.

Astfel, in timpul efectuarii terapiei recomandate, se adauga investigarea pulsoximetrica (pulsoximetru sau poligraf), pentru o noapte, urmata de primirea unei recomandari din partea medicului curant.

Contact

Clinica de Excelenta in Patologia Somnului 021.311.88.22/ 0787.721.368 clinica@somnolog.ro Calea Plevnei nr.137 C corp C23 parter (incinta Romgermed) sector 6 Bucuresti