facebook somnolog si apneea in somn Afla mai multe #
Echipa Somnolog Specialistii nostri Afla mai multe #
Tu cate ore dormi? Riscurile privarii de somn Afla mai multe #

Actigrafia

In evaluare pacientilor cu tulburari de somn, este esentiala obtinerea de date obiective, precise, privind simptomele subiective legate de perioada si durata somnului.

Investigatia consta in montarea actigrafului, la nivelul mainii, fiind asemenea unui ceas de mana, cu purtarea permanenta a dispozitivului pe o perioada de 1-2 saptamani.

Metoda masoara, memoreaza si analizeaza miscarile corpului. Actigraful are un sensor de miscare, acesta determinand daca persoana este treaza sau doarme, bazata tocmai pe acest nivel de activitate motorie.

La finalul perioadei de investigatie, prin intermediul unui soft specializat, datele sunt concentrate intr-un raport si grafice specifice, numite actigrame, pe care medicul specialist le analizeaza si formuleaza ori confirma diagnosticul, sau evalueaza diverse terapii.  

Acesta nu poate inlocui senzorii de EEG, EOG si EMG ale polisomnografului care determina cu exactitate atat perioada somnului dar si stadiile acestuia. Exista totusi situatii exceptionale, atunci cand pacientul nu este transportabil, cand poate fi utilizat in stabilirea perioadei de somn a pacientului concomitent efectuarii altor investigatii.

Actigrafia este utilizata in special in evaluarea diverselor patologii ale somnului, evaluarea perioadelor de somn sau efectelor diverselor terapii.

Recomandari:

Tulburari de Ritm Circadian

Insomnie

Sindromul picioarelor nelinistite (Restless Legs Syndrom) (RLS) si Sindromul Miscarilor Periodice ale Membrelor (Periodic Leg Movement Syndro)  (PLMS).

Urmarirea obiectiva a evolutiei terapiilor diverselor patologii ale somnului.

Investigatia este intotdeauna precedata de un consult de specialitate, ce cuprinde evaluarea subiectiva a simptomatologiei prin anamneza si chestionare specifice, iar in perioada investigarii pacientul este indrumat si instruit sa tina in paralel si un jurnal de somn specific.

Actigrafie

Jurnalul de somn actigrafic- atasat

Trebuie completat timp de 2 saptamani, cu marcarea episoadelor de somn. De asemenea pentru fiecare perioada de somn trebuie notata calitatea somnului.

Dupa interpretarea investigatiei, medicul specialist SOMNOLOG, va elibera rezultatul in maxim 2-3 zile lucratoare.

Diagnosticul va f insotit si de recomandarile aferente, specifice fiecarui caz.

 

Documente atasate

Contact

Clinica de Excelenta in Patologia Somnului 021.311.88.22/ 0787.721.368 clinica@somnolog.ro Calea Plevnei nr.137 C corp C23 parter (incinta Romgermed) sector 6 Bucuresti