fbpx

ORL

Consult ORL

Otorinolaringologii pot trata o varietate de afecțiuni, chiar unii specialiști în ORL, se formează profesional într-unul dintre aceste domenii de subspecialitate: ureche (otologie), nas (rinologie), gât (laringologie), somn (somnologie) etc.

În ce constă consultul ORL?

NOU! Consiliere ONLINE  O.R.L. Dr. Marian STAMATE

Endoscopia rigidă ORL

Efectuarea unei endoscopii ORL poate avea două scopuri, diagnosticul sau tratamentul unei patologii din sfera otorinolaringologiei. De obicei, aceasta este recomandată în urma consultului ORL efectuat.

De obicei este recomandată atunci când există un istoric  de respirație nazală obstrucționată, epistaxis (sângerare nazală) (….) sforăit și / sau apnee în somn.

Sistem Video Endoscopic SD Endopac cu Endoscopie rigidă, Produs de Fentex Medical, GmbH

ORL și apneea în somn

Alături de obezitate și factorul genetic, problemele ORL sunt principalele cauze ce determină sindromul de apnee în somn.
Medicul ORL poate efectua diverse manevre chirurgicale cu ajutorul cărora căile respiratorii sunt recalibrate.
În unele cazuri, la care cauza bolii este exclusiv de cauză ORL, aceste intervenții pot chiar înlătura nevoia terapiei CPAP ( terapia de bază a formelor moderate și severe de apnee în somn).

Doctor în științe medicale | medic primar ORL | Competente și aptitudini: chirurgie sfera ORL (oncologice și nononcologice)
Otorinolaringologii pot trata o varietate de afecțiuni, chiar unii specialiști în ORL, se formează profesional într-unul dintre aceste domenii de subspecialitate: ureche (otologie), nas (rinologie),…