fbpx

Tratamentul Vistabel în migrenă

Ce este toxina botulinică?

Botulismul este paralizia mușchilor cauzată de doze mari de toxină botulinică, ce ce a fost descris pentru prima dată în 1817. Bacteria responsabilă, Clostridium botulinum, nu a fost izolată decât în ​​1978.

De la descoperirea acestuia s-au descoperit utilizări în alte domenii ale medicinei, inclusiv inclusiv crampele scriitorului, spasticitatea post-accident vascular cerebral și hiperhidroză (transpirația excesivă).

Două studii de fază 3 de evaluare a studiilor privind prevenția prin migrenei (PREEMPT) au recrutat 1384 pacienți cu migrenă frecventă. Rezultatul acestor studii a condus la licențierea specială pentru tratamentul migrenei cronice în iulie 2010 de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor (MHRA), pentru prima dată în Marea Britanie și ulterior în Uniunea Europeană și SUA.

Botox nu s-a dovedit a fi eficient pentru nici un alt tip de cefalee în afara migrenei frecvente.

Produsul utilizat de noi, existent în țară este sub forma de Vistabel, care este toxina botulinică tip B, utilizat off label.

Cum funcționează toxina botulinică în migrena cronică?

Se pare că toxina botulinică reduce durerea (inclusiv tip migrenă) dintr-o serie de stări de boală,  incluzând distonia cervicală, durerea neuropatică, dureri de spate, spasticitate, durere miofascială și durerea vezicii urinare, prin mecanisme centrale (neuronale).

La pacienții care beneficiază, efectul durează în medie 10 săptămâni, dar beneficiile cresc cu fiecare tratament administrat. Intervalul licențiat permis între seriile consecutive de tratament este minim 12 săptămîni.

Tratamentul este foarte bine tolerat; în anumite cazuri pacienții pot avea o senzație ușoară de discomfort la anumite locuri de injectare, care dispare în maximim 48 de ore, sau simptome asemănătoare celor de gripă, care de asemenea sunt de scurtă durată.

Pentru evitarea asimetriei frunții și a pleoapelor și prin prisma faptului că, rezultatele pozitive depind de tehnica de injectare, în prezent, utilizarea Vistabel pentru migrene frecvente este limitată la medicii cu competență specială.

În timpul tratamentului injecțiile pot crea un discomfort ușor în anumite puncte de administrare; se folosesc ace foarte fine, de grosimea unui fir de păr.

Punctele de injectare sunt, în număr de 31 sunt:

 • Muşchii corugatori
 • Muşchiul procerus
 • Muşchii frontali
 • Muşchii temorali
 • Muşchii cervicali
 • Muşchii paraspinali
 • Muşchiul trapezius

Obligatoriu înainte de orice programare trebuie completat jurnalul de cefalee pentru minim 2 săptămâni!

Pachetul de injectare Pachet injectare VISTABEL migrene frecvente constă în:

 • Consult  dr.Huana Marin- 60 minute
 • Procedură injectare VISTABEL dr. Huana Marin- 60 minute

Prețul pachetului de injectare VISTABEL migrene frecvente este de 1850 lei.

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui articol aparțin în totalitate www.somnolog.ro.
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate este permisă numai cu indicarea sursei (adresa website-lui) sau pentru uz strict personal. 2018-01-31

(2) Comments

 • Daniela 26 December 2021 @ 21:08

  Bună seara! As fi interesata de pachetul de injectare vistabel. Am fost diagnosticata cu migrene si sunt interesata de acest tratament!

  • Clinica Somnolog 17 January 2022 @ 8:49

   Buna ziua. Pentru detalii si programari va rog sunati la 0784442277 sau 0213118822. Multumim. Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *