fbpx

Tratamentul migrenei cu Aimovig

În cadrul consultului de specialitate se va stabili dacă aceasta este tratamentul potrivit pentru dvs.!

Tratamentele cu medicamente orale

Ratele de aderență terapeutică și persistența cu medicamentele orale standard pentru prevenirea migrenelor sunt scăzute.
Lipsa eficacității și tolerabilitatea scăzută sunt cele mai frecvent citate motive pentru întreruperea unor astfel de terapii.
Comutarea tratamentelor este o strategie de îmbunătățire potențială a rezultatelor în terapia preventivă a migrenelor, dar pacienții par să prefere a nu schimba medicamentele, iar persistența este scăzută în rândul celor o care fac.

Comutarea tratamentelor

Necesită adesea titrarea descendentă a unui medicament și titrarea în sus a unui alt medicament și creșterea treptată a unui alt medicament, astfel încât noul medicament să nu fie pe deplin eficace timp de câteva săptămâni sau luni.

Aimovig

Este indicat pentru profilaxia migrenei la adulții care prezintă migrene de cel puțîn 4 ori pe lună (cronice, frecvente).
Acesta conține substanța activă erenumab. Aceasta aparține unui grup de medicamente numite anticorpi monoclonali.
Anticorpii monoclonali (mAbs) care vizează fie peptida mimică a genei de calcitonină (CGRP), fie receptorul CGRP sunt opțiuni terapeutice mai noi care ar putea îmbunătăți îngrijirea prin abordarea aderenței slabe și persistenței asociate cu terapiile standard de prevenire a migrenei.

Acești agenți par a fi eficaci și bine tolerați pentru prevenirea migrenei.

Mod administrare

Aimovig este destinat administrării subcutanate.
Injecțiile este bine că la început să fie administrate medic, urmând  după instruire ca pacientul să-și autoadministreze singue injecția.
Injecția poate fi administrată în abdomen, coapsă sau partea superioară exterioară a brațului (zona brațului trebuie utilizată numai dacă injecția este administrată de o altă persoană decât pacientul).

Locurile de administrare a injecției trebuie schimbate și injecțiile nu trebuie administrate în zonele unde pielea este dureroasă, învinețită, înroșită sau dură.

Referinte:
  1. Blumenfeld AM, Bloudek LM, Becker WJ, et al. Patterns of use and reasons for discontinuation of prophylactic medications for episodic migraine and chronic migraine: results from the second international burden of migraine study (IBMS-II). Headache. 2013;53(4):644-655. doi:10.1111/head.12055
  2. Hepp Z, Bloudek LM, Varon SF. Systematic review of migraine prophylaxis adherence and persistence. J Manag Care Pharm. 2014;20(1):22-33. doi:10.18553/jmcp.2014.20.1.22
  3. Aimovig. Package insert. Novartis Pharmaceuticals Corporation; 2020.
Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui articol aparțin în totalitate www.somnolog.ro.
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate este permisă numai cu indicarea sursei (adresa website-lui) sau pentru uz strict personal. 2018-01-31

(1) Comment

  • Berar Diana Camelia 12 January 2023 @ 13:30

    Aș dori să știu, vă rog frumos, dacă lucrați cu CNAS, am înțeles că din data de 09.01.2023 Aimovigul apare pe lista medicamentelor compensate de CNAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *