fbpx

Injecția zonei nervului Occipial Major

Cui se adresează această procedură?

La persoanele cu dureri de cap foarte frecvente sau debilizante s-a demonstrat că, injectarea zonei GON (zonei nervului Occipital Major) ca parte a unui plan de controlare a durerilor de cap, poate oferi beneficii temporare în aproximativ două din trei cazuri. Aceste beneficii variază ca durată între două săptămîni și două sau trei luni, uneori chiar mai mult. Efectele se observă prin reducerea frecvenței, a severității sau se pot opri complet pentru o perioadă de timp. În aproximativ unul din trei cazuri, injecția nu oferă niciun beneficiu.

Ce implică?

Injecția zonei nervului Occipital Major (prescurtat GON) constă în  administrarea unei mici doze de anestezic local, numită lidocaină (cea folosită și la anesteziile dentare) și un anumit tip de steroid preparat special pentru injecții intra-musculare (methylprednisolon, brand Depo-Medrone) prin injectare, în jurul nervului Occipital Major, care este situat în partea din spate a capului.

Există efecte secundare?

Ca și în cazul oricărei injecții, există un risc infim de sângerare momentană sau ușoare vânătăi temporare la locul injectării și un risc teoretic de infecție, care nu a fost o problemă în experiență noastră. În cazuri foarte rare, pacienții descriu o înrăutățire a durerii de cap, care de obicei de durată foarte scurtă și care nu exclude un efect ulterior benefic. O proporție minimă de pacienți pot avea o senzație trecătoare de amețeală; de aceea vă sfătuim să alocați o jumătate de oră pentru a rămâne în clinică pentru a vă asigura că vă simțiți bine înainte de a vă întoarce acasă. După aceea nu există nici un fel de restricții în privința rutinelor dumneavoastră.

Foarte rar pacienții au prezentat o mică suprafață (aproximativ de mărimea unei monezi de 10 bani) de cădere a părului la locul injectării. Acest lucru este în mod evident mult mai probabil să fie o problemă cosmetică la cei cu păr scurt, și este o complicație extrem de rară a injecției.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri legate de injecție, vă rugăm să discutați cu medicul înainte de a începe injecția.

Cum se simte?

Înainte de a efectua injecția, medicul va palpa în jurul zonei pentru a localiza punctul de sensibilitate maximă, adecvat pentru injectare. Acest proces poate fi relativ incomod. Injectarea în sine utilizează un ac fin.

În general, procedura este bine tolerată și durează doar cîteva minute. Pacienții raportează adesea auzirea lichidului injectat, datorită locului injectării, dar din nou acest lucru nu este deranjant pentru majoritatea persoanelor tratate. Suprafața pielii este tamponată cu alcool înainte de injectare și după injecție se va aplica o mică presiune în zonă, pentru a reduce riscul de vânătăii.

Cât de curând pot merge acasă?

După procedură veți rămâne în clinică pentru doar 15-30 minute, iar ulterior vă veți putea întoarce la rutina zilnică.

Nu există niciun fel de restricții ulterioare.

 Îmi va ajuta durerea de cap?

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat-o înseamnă că a considerat că merită încercată!

Rețineți că, în cazul persoanelor care vor repeta această injecție, beneficiul poate varia ușor de la o ocazie la alta. Experiența noastră este că injecția este cea mai utilă atunci când este administrată în punctul cel mai delicat, stabilirea “locului potrivit” înainte de injectare ne dă cele mai bune șanse de succes.

Ce se întâmplă în continuare?

Cînd sunteți gata să vă întoarceți acasă, veți fi rugat să continuați completarea jurnalului de cefalee pentru a putea evalua dacă injecția a fost utilă sau nu.

Modalitățile de urmărire ulterioară și opțiunile de tratament vor fi făcute în funcție de răspunsul la injecția GON în sine. Dacă aveți îndoieli, vă rugăm să le clarificați cu medicul dumneavoastră.

În ce constă pachetul oferit de clinică?

Obligatoriu înainte de orice programare trebuie completat jurnalul de cefalee pentru minim 2 săptămâni!

Pachetul de injectare zonei nervului Occipital Major constă în:

 • Consult specialist cefalee dr.Huana Marin  50 minute
 • Procedură injectare dr. Huana Marin  15 minute
 • Rămânerea în clinică pentru supraveghere 15-30 minute.

Prețul pachetului de injectare zonă nerv occipital este de 650 lei.

Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestui articol aparțin în totalitate www.somnolog.ro.
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate este permisă numai cu indicarea sursei (adresa website-lui) sau pentru uz strict personal. 2018-01-31

(2) Comments

 • Tănase Robert 1 July 2022 @ 21:42

  Bună ziua, as dori sa va întreb dacă știți cumva dacă kenacort este folosit pentru tratamente neurologice, injectabil în ceafa
  Va mulțumesc!

  • Clinica Somnolog 29 July 2022 @ 9:17

   Buna ziua,
   Pentru informatii privind recomandari si tratamente medicale trebuie sa va programati la un consult neurologic. Dna Dr. Ana-Maria Dobri-Nicoara incepe activitatea la noi in clinica incepand cu data de 8.august.2022, puteti solicita o programare la 0784442277, 0213118822 sau clinica@somnolog.ro. Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *